Zaterdag 21 Mei ’22 – Richting Deventer

Ik had zin om een rondje te maken met niet al te veel 60km/h wegen. Gewoon even “uitwaaien op snelheid”. Wel een paar dijkjes, maar vooral wat binnendoor wegen die niet al te kruip-door-sluip-door zijn. Daar mag je maximaal 60, maar ik besluit de snelheid iets op te voeren daar waar het kan – met inachtneming van de situatie en overige weggebruikers natuurlijk. De route heeft ook best wat provinciaal er tussen dus met een gangetje van 90 op de teller (is ongeveer 85 op de tomtom) zitten we best wel binnen de grens van wat toelaatbaar is. Tevens wat stukken snelweg om wat pontjes te mijden. Dat schiet namelijk totaal niet op.

Vanaf huis binnendoor naar IJsselstein. Daar de snelweg op naar Vianen. Vanaf daar over de Lekdijk richting Rhenen. Bij Rhenen “as usual” weer lekker druk. Ik bleek tevens in een wielerronde te zitten dacht ik. Een politie-te-motor kwam mij tegemoet rijden. Ik zwaai vriendelijk. Een paar seconden later komt een twee motor-met-politie-belijning mij tegemoet. Tevens een hoop mensen aan weerszijden de weg, net voorbij de dierentuin. “Die klappen vast niet voor mij”, dacht ik… En jawel. Bij de Militaire begraafplaats op de Grebbeberg zie ik een peloton wielrenners mijn kant op komen, vergezeld door wederom wat politie. Omdat het verkeer voor mij kennelijk nogal onder de indruk was van de happening reed het met een slakkengang. Lekker dan. Dat wordt dus niet enthousiast de bocht als ik eenmaal beneden ben.

Uitzicht IJssel van de Bandijk, Terwolde
Uitzicht IJssel van de Bandijk, Terwolde

Dan bij Renkum gaat de route de A50 op want ik wil die bocht van de A50 naar A12 ook even nemen, maar ook dat loopt uit in een drama. De bocht ging prima, maar op 3/4 – en dan ben je al lekker aan het hangen – besluit een blauw walmende oude Benz D200, die al sinds ik de bocht in keek achter een vrachtwagen meekabbelde, er voorbij te willen en stuurt vrolijk naar recht. Ja hallo, waar bij jij leren auto rijden. Aan het nummerbord te zien ver buiten Nederland. Komt er nog bij dat er 4 dodo’s inzitten waarvan de bestuurder, je raadt het al, een petje achterstevoren op heeft. Maar goed – ik was er op voorbereid. De bestuurder keek mij boos aan, terwijl het eigenlijk mijn beurt was om boos te zijn, maar goed. Rustig adem halen.

k1600gt pose voor grasveld – Wittekruisweg, Lieren
k1600gt pose voor grasveld – Close-up

Dan mis ik ook nog de afslag richting Deelen. Nou ja, ik mis hem niet – ik zat gewoon niet op de navigatie te letten. Bij de eerst volgende gelegenheid een U-turn maken en we zitten zo weer op de juiste route. De weg langs Deelen is een 60km/u weer, maar is zo’n lekkere weg dat het makkelijk is een overtreding te begaan. Niemand zeggen hoor! Bij Hoenderloo rij ik weer richting de A50. Die parallel weg daar is ook een mooi stukje bos. Ik schiet ergens nog een paar foto’s, alleen zijn die niet zo goed uit de verf gekomen.

Dan bij Wilp rij ik richting Deventer om de IJsseldijk op te rijden. Ook daar weer wat foto’s gemaakt. Ik ben een beetje aan het spelen hoe ik leuke foto’s kan maken maar betrap mijzelf erop dat die K1600 er kennelijk altijd op moet staan terwijl ik denk dat de omgeving onderweg leuker is. Het stuk dijk is niet heel lang. Net voor Terwolde stuur ik richting Apeldoorn om bij Simako even een bak koffie te scoren en een plas te plegen.

Na deze pitstop moesten we maar weer eens richting huis. Dat doe ik via de N344. Ook weer zo’n weg waar je het gas flink open zou kunnen gooien. Halverwege neem ik de weg richting Kootwijkerbroek en steek binnendoor naar Lunteren en pik de provinciale weg N224 richting Utrecht op net ten noorden van Scherpenzeel. Bij Bunnik is mijn route voorbij er rij ik via de A12 weer naar huis. Mooie snelle route met genoeg stukjes binnendoor en wat snelwegen om wat pontjes en stadjes te vermijden.

Zaterdag 21 Mei ’22 – Richting Deventer De track

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.