Langzame start van seizoen 2018

Het motorseizoen 2018 is inmiddels in volle gang. Ik heb er alleen nog niet veel van meegemaakt. Ik weet niet meer of het nu door slecht weer kwam, of dat andere verplichtingen het motorgenot in de weg stonden, maar mijn besluit staat vast. Dit moet gecompenseerd worden.

Afgelopen tijd heb ik wel een aantal kleine rondje gemaakt van niet noemenswaardige afstanden.  De eerste echte rit was eigenlijk richting Simako-BDM Elst. Het nieuwe pand is klaar en werd zaterdag 17 februari geopend.  Het zout was toen al enigszins weg dus konden we zonder zorgen door de nog bladerloze bossen rijden tussen Doorn en Wageningen (de N225). Lekker relax. Met een graad of 6 niet echt warm maar wel heel lekker weer. Het nieuwe pand mag er zijn.

30000km beurt – sleutelen aan de k1600 – 6 cilinders

De twee (en derde) grote rit gingen wederom naar Elst. Afgelopen 13 april was ik precies een jaar eigenaar van de K1600 en bijna 11.000 km verder. De teller was de 29.000 km inmiddels gepasseerd. Tijd voor een beurt. Ik besloot de beurt toe te vertrouwen aan Simako-BDM Elst, daar waar de fiets vandaan kwam. Zaterdag 31 maart reed ik naar Elst, gewoon omdat de route mooi is, om een afspraak te maken. Donderdagavond 12 april zou ik de motor brengen en zaterdag ochtend 14 april zou ik de motor weer ophalen (Dan hadden ze vrijdag de 13de de hele dag om de 30.000-beurt uit te voeren). Dat waren dus al lekker wat kilometers. Naar Elst toen over het snelweg. Weer terug via een ruime omweg. Ik had gevraagd of ik een beetje een “serieuze” leenfiets kon meekrijgen en niet zo’n mini ST of zo. Men wist nog niet helemaal of er gehoor kon worden gegeven aan die wens want dan moest er een RT of GS uit de verhuur-pool gehaald worden. Gelukkig was het niet druk voor zaterdag en kreeg een RT mee. Ja. Een boxer dus. Rijdt lekkerder dan een GS, dat dan weer wel 😉

30000km beurt – sleutelen aan de k1600 – op de brug (1)

Na de financiële afwikkeling vertelde ik de Garmin de route in te laden en daar gingen we. Een klein uurtje later vond ik het wel tijd voor wat hartigs en mijn route ging – gepland – langs ‘t Veerhuis in Ochten. Net daarvoor hoorde ik de telefoon een aantal keer overgaan – tot drie keer toe. Dat moet iets belangrijks zijn. Op de display stond “Simako-BDM Elst”. Ik wist gelijk waar het over ging. De sleutel van de RT zat nog in mijn broekzak. “Heb ik weer…”. Ochten ligt pal naast de A15 dus hup, de snelweg op en met een lekker gangetje terug naar Elst… – en weer via de snelweg terug naar Ochten 😀 Wat een grap. Ik pakte lekker de draad weer op waar ik was gebleven. Prima weer, prima dag en een fantastische motor die er weer 10.000 km tegen kan.

30000km beurt – sleutelen aan de k1600 – op de brug (2)

De vierde grote rit was afgelopen zondag. Zaterdag heb ik wel een stukje gereden maar het is niet altijd feest. Zondag wel. Ik zou met m’n maatje een klein stukje gaan rijden. 325 km. Prima om op te warmen voor het koningsweekend (als dat door gaat – het weer zit een beetje tegen). Ik zou eerst naar Rotterdam rijden. Daar via de A16 maar Moerdijk en zo Noord Brabant is. Op een kleine hoosbui na (het zou toch droog blijven ???) was dit weer een echte topdag. Een keer gestopt voor koffie, een keer gestopt voor een royaal belegde uitsmijter (daar vlak bij Kesteren waar we de FJR aan de tand handen gevoeld). Helaas geen foto’s maar de Garmin onthoud stug waar je rijdt dus kunnen we altijd nagenieten en kijken waar dat 5 kilometer lange stuk met kinderhoofdjes nu precies was – dat was niet zo fijn rijden 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.