Eerste lentedag 2020

Rondje Vleuten - Zoetermeer - Gouda
Rondje Vleuten – Zoetermeer – Gouda

Ik had het idee om vandaag langs te gaan bij mijn ouders. Ik had beloofd een fitness-apparaat in elkaar te zetten. Die stond al twee weken ingepakt in een doos in de schuur, nog voor de maatregelen die zijn getroffen vanwege het virus. Nu de sportschool gesloten is, moet die ouwe de mogelijkheid hebben om thuis in in beweging te blijven.

Door het rond razende corona-virus moeten we sociale contacten zo veel mogelijk vermijden. Dat geldt dus ook voor mantel-zorg. Het in elkaar zetten van een fitness-apparaat (zo’n spinfiets) hoort daar dan ook bij denk ik, maar nood breekt wet. Ik moest alleen wel afgezonderd dat ding in elkaar zetten omwille van de veiligheid. Zo op visite gaan is niet echt gezellig. Zolang die ouwe maar in beweging kan blijven.

Toen ik vanmorgen wakker werd was het zulk mooi weer, dat ik besloot om op de motor te gaan, met een kleine omweg. Afgelopen donderdag had ik een route in gedachte maar de uitvoering liep niet helemaal zoals ik had gepland. Nu maar via een de routeplanner. Eerst BaseCamp opstarten om een route binnendoor te maken. Nadat de route naar mijn zin was, kon die de garmin in. Ik had verwacht dat het totaal niet druk zou zijn want “vermijd sociaal contact”, maar het was gewoon drukker dan normaal. Ik doe er natuurlijk net zo hard aan mee, al moet ik wel zeggen dat ik in de rol van mantelzorger op pad was. Het was echt super lekker weer. Het waaide stevig en het was koud, maar anders koud dan afgelopen donderdag. Het zonnetje maakt echt veel goed en de route die ik in elkaar had gefabriceerd was echt heerlijk.

Ik had de route gepland die door Woerden zou lopen, mijn oude woonplaats. Daar hadden ze het idee gehad om vandaag eens de burg over de Grecht af te sluiten, dat is de brug aan de west kant van Woerden richting Bodegraven. Je kan dan of via Zegveld omrijden en dat is gewoon 25km om. Knots, dat doen we dus niet. Andere mogelijkheid is om een stukje terug te rijden en aan de andere kant van de Oude Rijn te rijden. Helaas had iedereen dat idee. Druk dus, maar het is geen omrijden. Gewoon aan de andere kant van de Oude Rijn en dan bij Nieuwerbrug alsnog de N458 pakken richting Bodegraven. Oké. Dit is kennelijk afgesproken want de brug over de Oude Rijn was ook in onderhoud… Nadat ik weer op de juiste route zat was het super. Lekker langs de weilanden van het Groene Hart. Maar goed. Foto’s zeggen meer:Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.