Uitwaaien rond de Meije

Afgelopen weekend was het best wel lekker weer. Mager zonnetje maar toch niet koud. Op het terras achter het glas was het heerlijk zitten, maar dat kan altijd nog.

Hup naar buiten die fiets!

Zaterdag ging ik voor een klein rondje. Tussen het huis opruimen en de visite die ‘s middags zou komen zat nog wel een klein uurtje. Ik besloot om maar weer eens richting de Meije te gaan. Het is nog niet zo warm, dus een peloton fietser zal ik wel niet tegen komen. Eigenlijk had ik geen zin om de complete Meije af te rijden, want dat was me veel te lang. Ik pak bij Zegveld wel de Woerdense Verlaat via de Oude Meije. Dat is een leuke slingerweg met goed overzicht.

Oude Meije

Via Woerdense Verlaat ben ik naar Noorden gereden om een klein rondje te rijden rond De Groene Jonker. De Groene Jonker is een stuk weiland dat, zoals ze dat zo leuk zeggen, is “terug gegeven aan de natuur”. Je kunt er wandelen en vogels spotten. Volgens mij is er ook een vogel-spothut. Tijdens dit rondje bleek dat er best wel een stevige wind stond. Ik had mijn kraag thuis gelaten, dus de harde en best wel koude zijwind dook zo mijn pak in. Niet zo lekker.

Na dit kleine rondje kwam ik op de N463 (komende vanuit Noorden) best veel motorrijders tegen die mij gebaarden rustig te rijden. Snelheidsmeter gaf 70km/h aan, daar waar ik 80 zou mogen. Dat is zeker niet te hard. Ze zullen wel aan het controleren zijn en jawel. Daar stonden ze, drie man sterk.

Hieronder de rit van zaterdag:De Groen Jonker bij Noorden
De Groen Jonker bij Noorden

 

 

 

 

 

 

 

 

 


De rit van zaterdag was te kort
. Die rit moest nog maar een keer. Ik was van plan dezelfde route te nemen als gisteren (via de Groene Jonker) en dan verder wel zien welke kan we op rijden. Nu kon ik me een heel leuk weggetje herinneren, langs een ringvaart in de buurt van Aarlanderveen. “Dat is richting Alphen toch”, maar ik kon het me niet helemaal meer herinneren. Waar ik zaterdag een klein rondje om de Groene Jonker had gemaakt, ging ik nu rechtdoor richting de Hoef. Op de provinciale weg ben ik, via een klein uitstapje bij Nieuwveen, naar Alphen gereden en ja hoor…, daar was het leuke weggetje.

Ringvaart en weilanden bij Aarlanderveen met aan de horizon “het potlood” van de Meije

 

Hieronder de rit van zondag:


Weg langs de Oude Meije
Hogedijk tussen Korteraar en Aarlanderveen

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.