Zondag 3 Juli ’22 – Richting Eemnes

Klein rondje. Niets gepland. Ik was eigenlijk helemaal niet van plan om te gaan rijden, aangezien ik met koppijn wakker werd, maar ik dacht – kom laat ik even een stuk rijden misschien helpt dat. Het was best wel bewolkt. Volgens de weerberichten zou het gewoon droog blijven, maar dat was niet het geval.

Ik moet eigenlijk wat standaard routes gaan maken, want ik val in herhaling. Weer rij ik langs het de Vecht en de Angstel. De slingerweg tussen, grofweg, Maarssen en Abcoude. Op zich niets mis mee, maar je rijdt dan tegen Amsterdam aan. Je kan dan richting Ouder-Amstel of richting Weesp. Richting Ouder-Amstel en dan kan je via de het Amstel-Drechtkanaal. of richting Weesp en kan je richting de bossen via Hilversum bijvoorbeeld. De weg naar Weesp ken ik en besluit weer om richting Fort Uitermeer te gaan. Dat is de vorige goed bevallen.

Keverdijk - Weesp - k1600gt.nl
Keverdijk – Weesp – “Nederlands landschap”

Inmiddels begint de lucht achter mij best wel donker te worden. Dat was niet afgesproken. Wel tijd om een paar foto’s te maken. Het weggetje tussen Weesp en Muiderberg levert een paar mooie foto’s op. De weg zelf is ronduit slecht. Bij Muiderberg blijf ik op de parallelbaan richting Naarden. Daar ga ik toch maar even de snelweg op. Ik wilde eigenlijk naar Hilversum, maar de tomtom gaf daar een paar mooie rode strepen aan en ik heb geen zin in file rijden.

Ik besluit om richting Eemnes te rijden om zo via Nijkerk binnendoor naar Putten te rijden, echter de koppijn slaat toe en bij Eemdijk kom ik een pontje tegen waar ik even niet op had gerekend. Ik had alleen maar plastic bij me en bij een veer waar maar 2 auto’s op kunnen kan je waarschijnlijk niet pinnen. Ik heb geen zin om dat uit te zoeken, dus ik keer om. Richting huis. Ik stel de navigatie in op “thuis” en check voordat ik wegrij nog even de Buienradar-app. Een dikke “rode” bui precies waar ik naar toe moet. Aangezien ik geen zin heb in omrijden en ik ook geen regenpak bij me stel ik mij al vast in op een nat pak.

Keverdijk - Weesp - k1600gt.nl
Keverdijk – Weesp

Nog voor dat ik bij Eemnes ben begint het al te spetteren. In de verte komen zeer fraaie sluiers naar beneden. Ter hoogte van Hilversum gaat het dan echt los. Damn wat een bui. Mijn windscherm is gelijk schoon. De rest van de motor waarschijnlijk niet, maar die was toch aan een grondige wasbeurt toe. Weer ben ik bij met de Shoei die ik een jaar om 3 geleden heb gekocht en nog veel blijer met de fiets waar ik op zit. De 1600 houdt zich prima, evenals de Pirelli’s die ik er bij de vorige beurt onder heb laten monteren. Mijn leren pak vindt het echter wat minder al moet ik zeggen dat ik het erger had verwacht. Thuis aangekomen wel goed nat. Niet om nog een halve dag mee rond te moeten rijden.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.