Binnen voor de bui!!

Portengense Zuwe (Kockengen) – Tussen de buien door.

 

Ik had de organisator van de BMW GS Hoteltoer 2017-2 laten weten niet mee te gaan vanwege het aanhoudende slechte weer. Niet dat ik problemen heb met een bui, maar harde wind en zeker twee dagen met veel regen vond ik teveel van het goede. De “thuisblijver” zat binnen met regen.

Portengense Zuwe (Kockengen) – Tussen de buien door.

 

Geheel onaangekondigd kwam daar toch spontaan het zonnetje nog even door de wolken heen en natuurlijk gelijk warm. Zal ik? Even buienradar checken. Ja het kan.. Een uurtje want er kom een “rode vlek” deze kant op. Snel pak aan.. Fiets uit de garage rijden.. Tank leeg.. Natuurlijk als je alleen even een stukje wilt gaan rijden baal je nu dat je de vorige keer van een rit de “nou, we tanken morgen wel”-mentaliteit hebt gehad. Naja, Tanken dus.

Klein ommetje maar. Gewoon in de buurt een paar leuke stuurweggetje opzoeken richting de zon. De lucht in mijn spiegel was echter pikzwart aan het worden.. Mmmmmm. Misschien komt die bui toch sneller dichterbij dan ik had ingeschat. Oke.. Even een paar mooie foto’s en weer terug.

Thuis vielen de eerste druppels al op de deur van de garage. Net nadat ik de motor binnen had gereden ging het los. De 100 meter van de garage naar huis hield ik niet droog. Gelijk maar even mijn jas en broek van de voering voorzien. Het zonnetje is nog wel warm, maar aangezien het richting oktober gaat is het warm en vooral ook droger om met een voering te rijden. Van mij hoeft het seizoen niet eind september te stoppen. Kan makkelijk opgerekt worden tot half november. Zolang ze maar niet te snel met zout gaan strooien.

Portengense Zuwe (Kockengen) – Tussen de buien door.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.