Langs de Hogedijk (Aarlanderveen)

Gewoon even een stukje rijden voor het eten.

Tijden geleden op de bonnefooi de motor uitgelaten. Hier links, daar rechts – gewoon een beetje “doelloos” de motor een kant op sturen en kijken wat je tegenkomt. Ik reed toen over een alleraardigst smal dijkje maar helaas geen fototoestel bij me en ook vergeten een track op te nemen en dan het de weg niet meer kunnen terugvinden. Op deze mooie namiddag reed ik ook geheel toevallig weer over dit dijkje. Weer geen fototoestel bij me maar wel mijn telefoontje. Maakt niet de allerbeste foto’s maar bij gebrek aan beter op dat moment wel.

De Hogedijk loopt vanaf Aarlanderveen richting het noorden waarbij hij halverwege overgaat in de Korteraarseweg (Korteraar). Dit ligt dan wel aan de westkant van deze “Vaart” want de Hogedijk loopt dood na de Zevenhovense weg. Ik weet verder niet precies wat de officiële benaming is van dit water heet want veel verder dan “Ringvaart” kom ik niet (bron: openstreetmap) maar goed.

In een leuke bocht is een veldje waarbij allemaal nep-vee staat te grazen. Erg grappig. De plek is ook al mooi omdat je vanaf de dijk heel ver over de weilanden kan kijken richting Nieuwkoop en Zevenhoven.

Koetjes en kalfjes
Koetjes en kalfjes
Koetjes en kalfjes
Koetjes en kalfjes

Een stukje verder op staat het gemaal “Gemaal Nieuwkoop” wat het water van de Schoutenvaartsche molentocht naar de Schoutenvaart pompt. Ik kan op het internet weinig informatie vinden over dit gemaal dus ik moet nog een keertje terug en het informatiebord fotografen zodat ik de tekst kan citeren.

Gemaal
Gemaal
Gemaal
Gemaal

Helaas ben ik vergeten een track op te nemen, maar het is vrij makkelijk te vinden via google maps. Zodra ik een track heb dan komt die erbij te staan. Mocht je hier een keer willen rijden houd er dan rekening mee dat dit een vrij smalle landbouwweg is die geliefd is bij fietsers en wandelaars en ik heb de twee keren dat ik daar reed ook de nodige ruiters gezien. Paarden en motoren gaan doorgaans niet zo goed samen. Het is super rustig daar, dus lekker rustig pruttelen en geniet van de omgeving.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.