Nieuwe Dunlops

Gisteren reed ik bij thuiskomst de motor de garage in en ik denk “wat is dat getik??” Motor op de middenbok gezet, achterwiel rond gedraaid. Meh. Spijker! Niet weer he?! De vorige keer waren we in België en zat er een schroef in. De schroef is er toen uitgehaald en het gat was daarna vakkundig voorzien van een parapluie. Nu zitten de banden er dik 10000 km onder. Heel erg is het dus niet maar had liever gewacht tot 30000 km beurt die er aan zit te komen. Na ja, morgen maar kijken hoe leeg die is en naar Molenaar rijden tenzij de band niet leeg loopt. Dan rijden we naar Simako-Elst en doen we het daar.

Banden wisselen bij Simako

Vanmorgen in aller vroegte de bandenspanning gecontroleerd. Huh? Gewoon nog helemaal op spanning. De spijker zat er ook zeer schuin in, midden in een groef van het profiel. Grote kans dat spijker helemaal niet door is of dat het zo’n klein teer-spijkertje is. Ik denk, “fck it” gewoon rustig rijden. Als ie leeg loop bellen we wel.

Spijkertje
Spijkertje

Bij de dealer in Elst zet ik de motor op de bok en draai demonstratief het achterwiel om daar waar de spijker zit.., zou moeten zitten.., Ja, zat dus.. Nou ja, Heel die spijker weg! Die band is dus zeker niet lek want dat had ik zeker gemerkt. Ik rij ook vrijwel altijd met de bandenspanning zichtbaar op het display maar deze rit helemaal. Bleef steevast op 2.9 bar hangen.

De monteur van Simako vond de slijtage van de achterband wel meevallen en zei dat die het nog wel uit zou houden tot aan de beurt. Die moet binnen 1500 km plaatsvinden. De voorband was echter wel ver heen en toen ik meldde dat achterband al een keer was geplakt leek het toch wel een goed idee de wielen te voorzien van nieuw rubber. Op dit moment zitten er Dunlop’s onder en dat wil ik graag zo houden. Gelukkig hadden ze die setjes nog. Drie bakken koffie ene en klein uur later kon genieten van vers rubber.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.