K1600 navigatie mount van BikePenR

K1600 BikePenR GT10-1 Mount

 

Wunderlich Multipod VARIO (bron: internet)

Het lijkt overdreven maar ik wil de mogelijkheid hebben om mijn “oude” TomTom Rider 410 naast de ingebouwde BMW nav6 (Garmin 595) te kunnen gebruiken. Waarom? Ach. Het is gewoon een fijn rechttoe-rechtaan toestel. De nav6 is echt een prima toestel hoor maar de Rider heeft kronkelroutes die vele malen beter zijn werk doet dat de kronkelroutes van de Garmin en de Rider heeft i.c.m. de dataverbinding van mijn telefoon nu ook in het buitenland gewoon lifetime hd-traffic. Volgens mij moet je deze service bij Garmin erbij kopen.

Een probleempje. Waar gaan we de mount plaatsen en wat voor mount. RAM is eigenlijk het enige merk dat ik ken maar er zijn er nog een paar. Ik had eigenlijk geen zin om de bout waar het handvat mee vast zit aan te passen dus RAM en de “MultiPod VARIO” van Wunderlich vielen dus al af. Dan maar iets op het balhoofd?

Dan maar naar Waypoint (Moordrecht) voor advies. De adviseur van Waypoint stond (zoals gebruikelijk) 100% in de meedenk/werk stand. Zelfs de universele buis-klem van RAM werd er nog even bij gehaald maar dat was echt geen gezicht. De adviseur zei dat er wel een hele mooie oplossing voorhanden was voor het balhoofd.. “Laat maar zien dan…” Beetje met tegenzin, dat wel. Een paar tellen later komt hij met een aluminium-kleurige mount terug. Dat ding zag er superstrak uit. “Van BikePenR“. Ik was gelijk gecharmeerd van de bouw. Dit moest het worden dan toch maar worden. De prijs van € 140,– is

Universele RAM kogel (bron: internet)

echt stevig maar daar krijg je wel een prima mount voor terug. Het pakket wordt compleet met geleverd met verlengde boutjes voor als je het locking mechanisme hebt voor de nieuwe Rider 4x en er zitten extra busjes, boutjes en ringetjes is voor als je een Zumo 660 hebt.

BikePenR GT10-1 (bron: internet)

Enige wat ontbreekt zijn de juiste inbus sleuteltjes. Bij IKEA krijg je die wel. Bij BikePenR niet. Maar wat moet een motoreigenaar nou zonder setje inbus-sleuteltjes? De handleiding is echter een stuk duidelijker dan de doorsnee IKEA handleiding ;). Een setje goede haakse inbus-sleuteltjes zijn voor de installatie een must. Om het kantelscharnier vast te maken heb je een haakse variant nodig. Het stuur zit dusdanig in de weg dat je er met een rechte inbus niet bij komt. De installatie valt verder erg mee. Eerst het BMW-logo er voorzichtig eruit wippen. Dan de bout het balhoofd indraaien. In de handleiding staat max. 4Nm. Ik heb echt geen idee hoe vast dat is en bij gebrek aan een momentsleutel vermoed ik dat dit “handvast” is. Niet lomp je hele gewicht erin gooien dus. Vast is vast. De rest van de installatie is echt eenvoudig. Een zeer solide en gedistingeerd mount en niet zo’n lomp zwart ding van RAM. Hier mag je mee gezien worden. Wel even opletten dat je niet de verlengde boutjes voor de rijder gebruikt. Die passen wel maar beletten het soepel kantelen van de Rider van de horizontale naar verticale stand en weer terug. Die zijn alleen bedoelt als je het locking mechanisme hebt. Ben blij!

Update 9 September:
Omdat er vraag was vanuit het motor-forum of het display. dashboard van de K1600 nog wel te zien was heb ik nog twee foto’s gemaakt. Verder nog twee close-ups van de gps-mount.

BikePenR GT10-1 gps mount op de K1600 in landschap-stand

 

BikePenR GT10-1 gps mount op de K1600 in portrait-stand
BikePenR GT10-1 gps mount op de K1600 close-up (zonder tomtom)
BikePenR GT10-1 gps mount op de K1600 close-up (met tomtom)

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.