Veluwerit – 6 mei ’24

Het is maandag – voor mij een roostervrije dag. Het is echt lekker weer. Niet te warm, niet te koud en er staat nauwelijks wind. Een mooi moment om de motor eens te pakken. Ik heb geen zin om een route te maken, want dat kost te veel tijd en aangezien ik toch al besloten had welke kant ik ongeveer op wilde gaan zien we dat tijdens het rijden wel. Over de snelweg naar Amersfoort, bij Leusden eraf en dan binnendoor richting Barneveld – zoiets. Mijn geheugen liet me echter een beetje in de steek. Ik dacht via de A12 bij Amersfoort uit te komen maar dat klopt natuurlijk niet. Gelukkig maar dat ik die vergissing had gemaakt want ik zag op de navigatie dat de A28 tussen Utrecht en Amersfoort ram-vast stond.

Bij Maarn eraf en dan maar zo naar Leusden. Over de route valt verder niet zo veel te vertellen. Mooie “60km/u” slingerwegen waarvan we de snelheid wat opkrikken als het kan. Omdat het een doordeweekse dag is, is er wel redelijk was verkeer, maar als je geen haast hebt en ruimte laat is het ook of de weg leeg is. Vrachtwagens en sleurhutten gaan we wel voorbij want dat schiet niet op en stinken en verzieken het uitzicht.  Op de 80km/u lekker cruisen.  In de 6de versnelling loopt de K1600 dan nog onder de 2000 toeren en is nagenoeg onhoorbaar. Is wel een probleem, want vooral tussen Otterloo en Hoenderloo is het lastig om je aan de snelheid te houden – dat moet je bewust doen anders rijd je zo 100 – voelt namelijk totaal niet snel daar.

Alverschotenseweg - Radio kootwijk
Alverschotenseweg – Radio kootwijk

Inmiddels ben ik en de buurt van Apeldoorn beland en vind het een goed moment om daar via Kootwijk een lusje “Garderen-Uddel” te doen. Zo nu en dan de navigatie in of uitzoomen voor de oriëntatie. Soms kan je niet verder. Dan gaat de over in een fietspad. Raar. Zo ook net voor Kootwijk. Bij Assel ziet in op de Garmin dat de weg een heel stuk verderop donkergrijs is. Normaal gesproken is dat alleen voor bestemmingsverkeer of zo, alleen toen ik de weg inreed stonden er geen borden. Prima. Wel een mooie bomen-tunnel-weg. Aan het eind van die tunnel lijkt het heiig te zijn. Apart want het is niet heel warm en de zon schijnt nauwelijks.

Oke – Het is niet heiig het is stoffig. Het is een flink stuk onverhard. Ik wist wel dat er hier in de buurt zo’n weg was aangezien ik met de GS daar wel vaker over heen ben gereden maar ja – als je niet op de kaart kijkt en je plant niets dan komt je voor verrassingen te staan. Er stonden nog twee andere motor te wachten of te twijfelen wat ze gingen doen. Nou – ik ben niet vies van wat gravel. Nu heb ik wel geen GS maar ach. Rustig zo die gaat.

Na dit stuk reed ik verder naar Uddel en besloot daar dat we zo zoetjes aan maar richting huis moesten gaan. Lukte niet helemaal want ik reed “spontaan” op de lekdijk. Totale rondje was net geen 300kilometer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.