Zaterdag 11 juli ’20 – Rondje Alblasserwaard, beetje regen

Tijd voor een klein rondje. Laatste paar keren rijd ik steeds vaker aan de zuidkant van de Lek. Je mag daar nog rijden op de Lekdijk en het stuk tussen Schoonhoven (Ja, dat ligt inderdaad aan de noordkant) en Gorinchem  is gewoon plezierig rijden. Mooie provinciale wegen die niet te druk zijn en binnendoor wegen met prachtige lanen en vergezichten. Het was bewolkt, maar op veel plekken scheen wel het zonnetje.

De route liep een keer of twee kriskras van west naar oost en precies in het midden een dikke bui. Ik had een beetje gehoopt dat ik de buien kon vermijden. Ergens bij Ameide toch maar even mijn regenjas aangetrokken. Niet dat mijn pak het niet aan kan, maar die jas is beter zichtbaar in slecht weer en dan wordt ook het pak niet zo zwaar van het nat.

En inderdaad,achter mij (het oosten in dit geval) is het redelijk goed weer, maar waar ik na toe reed was het duidelijk een stuk minder. Ik kon niet helemaal inschatten of ik een nat pak zijn krijgen omdat de Lek nogal kronkelt, maar kwam uiteindelijk kwam in een flinke plensbui terecht. Het bederfde de pret in ieder geval niet. En zoals altijd, kom na regen weer zonneschijn; tijd om de regenjas weer uit te trekken.

Rondje Alblasserwaard

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.