Tassen voor de zijkoffers

Kleinert –
Kofferinnentaschen fur BMW

De september-rit van de BMW GS-club (Hotel tour – HTT) is over ongeveer twee weken. Ja, ik mag nog mee 🙂 De weekendjes die ik ben weggeweest waren prima voor wat betreft de motor, maar toch irriteerde me iets. De koffers, althans…

Niet de koffers waren het probleem, maar meer de inhoud en wat er met de inhoud gebeurt als je de koffers opendoet. Juist, alles valt er uit. Er is wel een elastieken kruis-band aan de binnenkant van de koffers aanwezig om een tas enigszins op zijn plek te houden maar dat werkt niet zo goed met kleine dingen. Ik had wel tasjes en kleine rugzakken en zo maar toch. Het blijft behelpen. De tasjes en losse zooi vielen er gelijk uit en de rugzak was niet geheel passend. Dat was altijd een beetje proppen. Hengsels en bandjes die tussen de deksel belandde. Irritant dus.

De standaard tassen van BMW zijn mooi maar te duur. Opzoek naar andere dus. Op ebay stonden wel een paar varianten maar die waren of niet zo mooi of de prijs was dusdanig laag (30,– voor een set) dat ik aan de kwaliteit begon te twijfelen. Op het motor-forum werd ik geattendeerd op een bedrijfje in Duitsland die voor BMW’s tassen maakt. “Kijk, dat hebben we graag”. De prijs ligt wel hoger maar de tassen zien er solide uit. Nette en verzorgde website  (zonder webwinkel – gewoon ouderwetse mailen wat je wilt hebben en overmaken).


(Bron foto’s: www.kofferinnentaschen-fuer-bmw.de – gebruikt met toestemming)


Na een kleine mailwisseling (ik moest nog even mijn telefoonnummer opgeven, voor de pakketdienst) werden de tassen opgestuurd. Ze gaan aan de slag zodra ze je betaling hebben ontvangen maar heb je er echt haast mee dan mag je zelfs een screenshotje van de overschrijving opsturen als bewijs, dan wordt het nog dezelfde dag geregeld. Zodra de tassen zijn verstuurd krijg je een mailtje terug met een tracking-nummer van de pakketdienst zodat je je pakketje kan volgen. Goed geregeld toch? In de mailwisseling zat ook nog een test uit 2012 van deze tassen uit een Duits motorblad.

Het duurde een paar dagen voor de tassen binnen kwamen. Gelijk uitgepakt want ik was echt wel benieuwd hoe groot ze zouden zijn. De koffers zijn namelijk best wel ruim en de foto’s die op de website staat geven niet echt aan hoe groot ze zijn dus eens kijken wat we in huis hebben gehaald. De tassen zien er niet echt groot uit maar dat is slechts schijn. De tassen zijn identiek maar gespiegeld. Dat had ik eerst niet in de gaten. Zoals te zien is op de foto bevat iedere tas twee compartimenten die met een rits kunnen worden afgesloten. Tevens bevat de rechte zijkant (de kant van de tas die aan de buitenzijde zit van de koffer) van de tassen een, wederom met een rits, afsluitbaar vak voor papieren of andere dunne vlakken bagage zoals kaarten of reserveringsdocumenten. Over twee weken ben ik er mee op stap en dan zal ik een fotootje maken van die inhoud. Ik ben echt benieuwd hoeveel zooi er in past uiteindelijk. Belangrijkste is dat mijn spulletjes er niet meer zomaar uitvallen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.