Zaterdag 25 Juli ’21 – Rondje Nederrijn / Utrechtse Heuvelrug

Het is al weer even geleden dat ik een rondje heb gereden. Wegens omstandigheden kwam het er gewoon niet van. Het zal ook even duren, voor er weer een moment komt dat ik weg kan, dus ik neem het er van. Even uitwaaien. De route die ik had gemaakt is niet heel bijzonder. Via de snelweg rijd ik naar Vianen, zoals ik zo vaak doe. De route gaat over de brug van het Merwedekanaal – die natuurlijk opengaat voor plezierjachtjes, op het moment dat ik aan kom rijden. Mooi moment om wat foto’s van de omgeving te nemen. Als de brug weer dicht is rij ik via het Wiel van Bassa naar Beesd en dan vanaf daar naar Culemborg om de dijk op te zoeken. Het stuk Lekdijk tot aan Rijswijk (Gelderland) waar de Lek verder gaat als Nederrijn. (Eigenlijk gaat de Nederrijn verder als Lek aangezien de rivier van oost naar west stroomt, but who cares?)

Utrechts landschap nabij Vianen/Merwededijk – Zendmast van Lopik op de achtergrond

Bij Kesteren “steek ik over” naar Rhenen. Ik ga bewust niet richting Amerongen want bij Rhenen is altijd druk. Geen idee waarom maar. Waarschijnlijk door de dierentuin en militaire begraafplaats en de achterlijke hoeveelheid verkeerslichten die je daar hebben neergezet. Ik rij Rhenen dus voorbij en ga bij de eerste stoplichten naar links, het bos in richting Veenendaal. Het stuk bos tussen Rhenen en Veenendaal is echt een mooi stukje en het is lekker rustig. Dan langs Veenendaal, binnendoor naar Woudenberg om de bosweg (N224) richting Zeist te pakken. Daar vond ik het wel welletjes en stuur richting de A28. Het rondje binnendoor is slechts 120 km en met de twee stukken snelweg kom het totale rond op ca. 165km.. Prima voor vandaag.

Merwededijk bij Vianen
Blauwe lucht met wolkjes, grasland met koeien – vredig aangezicht.

En dan hebben we natuurlijk nog de track (van snelweg tot snelweg):


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.