Pinksterweekend 2017 – Saarland

Het zat al een tijdje in de planning. Een weekendje weg met Pasen…,

…met Hemelvaart, of met Pinksteren. Al die weekenden dus gereserveerd, vrij van familieverplichtingen. Alleen het weer kan nog roet in het eten gooien. Nu had ik wel thuis afgesproken dat ik maar 1 van die weekenden daadwerkelijk zou “verzilveren”. Pasen.. baggerweer althans, te wisselvallig. Hemelvaart werd het ook niet want er kwam wat tussen. Pinksteren dan? Ja dat moet hem echt worden.

 

Weeronline werd nauwlettend gevolgd. De week voor het weekend zag er beroerd uit, maar met nog 3 weken te gaan kan er nog van alles gebeuren. Niets veranderlijker dan het weer. Twee weken voor het weekend. Shit… Alleen maar regenwolkjes op de website. Nagels bijten. Zowel in oostelijke richting (Sauerland) als in zuidelijke richting (Eiffel/Moezel) was het niet best al bleek het richting de Moezel toch wel iets beter te zijn dan richting het Sauerland. We hebben zelfs gekeken naar het zuid-westen, maar daar ging de voorkeur toch echt niet naar uit.

Een week voor vertrek… Er zat wel verbetering in het weer, maar pas na het weekend. Zucht. “We laten het wel afhangen van het weer..” Dichter naar het weekend verschoof het goede weer voor ná het weekend naar voren. Goed nieuws! Donderdag zag het er naar uit dat het tenminste zondag en maandag goed zou worden. Vrijdag en zaterdag was het nog zeer slecht. Vrijdagmiddag zag het er naar uit dat het zaterdag beter zou worden maar te regenachtig om lekker te kunnen rijden. Een buitje is geen ramp, maar heel veel buien wordt al snel vervelend. “Laten we dan maar doen wat we 2 jaar geleden ook hebben gedaan”. Vroeg weg, veel rijden.. en slechts twee dagen, namelijk heen en weer terug. Saai? – hoeft niet – Veel kilometers? Ja! Gaan we een hotelletje bespreken? Nee!

Een paar jaar geleden zijn we ook spontaan weggegaan zonder iets besproken te hebben. Het leek mij op zich wel handig om iets te bespreken maar zijn antwoord was “Och, dat doe ik nooit. Er is altijd wel iets vrij” (maar da’s dus niet helemaal waar). Een paar jaar geleden kwamen we op een onverwachts leuke plek uit ergens in Saarland en dat wilde we eigenlijk wel weer doen.

De routes voor heen en terug heb ik dit keer niet helemaal zelf gemaakt. Ik weet van mijn reisgenoot dat we sowieso langs mooie plekken komen als hij een route maakt.We komen dan langs plekken waar ik zelf niet zo snel zou langs rijden. Wel enigszins lopen stoeien om de routes gelijk te laten lopen. Ik heb een Garmin, hij een Tomtom Rider 400. Wellicht zitten er op de kleine stukjes, met name in dorpjes, wat verschillen in. Maar dat boeit niet zo. Wat ik wel weet is dat ik de Garmin toch voorzie van de nodige “harde tussenpunten”. Dat is makkelijker als je de reis wilt vervolgen vanaf een bepaald punt.

Zondagochtend. Veel te vroeg (voor mijn doen) sta ik op de stoep bij mijn reisgenoot. Nog even een bakkie. Kijken of alles is ingepakt en nog even de tank volgooien. Makkelijk als er een pomp vlak bij je huis is. Mijn reisgenoot, zoals gewoonlijk weer met twee Riders, de Urban en de 410. De Urban heeft veel mogelijkheden met betrekking tot het wijzigen van tussenbestemmingen. Iets wat ze uit de software van de 400 hebben gesloopt.

 

Lees verder

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.