Zondag 19 juli ’20 – Rondje Vechtstreek

Op het moment is het erg lekker weer, maar als formule 1 fan wilde ik de race op de Hungaroring eigenlijk niet missen. Er is een oplossing: gewoon vroeg op pad en zorgen dat je voordat de voorbeschouwing begint weer thuis bent. Aangezien die pas rond 14h begint, of 13h30 als je de samenvatting van de kwalificatie ook nog wilt zien, heb je dus zeker 3 uur voor een rondje. Ik reken gemiddeld 50 a 60km/u voor een tocht. Da’s dus inclusief chillen, stoplichten, foto’s maken en opgehouden worden door zondagsrijders 😉 Omgerekend een blokje om van ongeveer 150 km.

Een route had ik niet gemaakt, maar had wel een idee hoe te rijden. Navigatie op de 2D stand, beetje uitzoomen en gaan. Ik wilde heen via de Vecht en dan terug via de bossen bij Hilversum en Lage Vuursche.  Bij Abcoude wilde ik afbuigen naar het oosten om richting Naarden en Hilversum te rijden. Ik kom alleen niet zo vaak zonder navigatie in de buurt van Amsterdam dus ik reed mijzelf helemaal klem op een parkeerplaats bij de Gaasperplas. Ik dacht op de kaart te zien dat ik daar voorlangs kon rijden maar helaas. De weg werd een fietspad. Dan maar terug en er omheen. Kaartje iets meer ingezoomd voor wat meer detail. Dat had ik eerder moeten doen!

Sjoerd | foto: © Freakrunner Nederland

Met Amsterdam weer in de rug, rij ik via Nederhorst den Berg richting Maartensdijk. Om er een klein beetje vaart in te zetten pakte ik vanaf deN234 de A27 richting Houten op daar nog een stukje Lekdijk te pakken. Op de nieuwe parkeerplaats op “Lekdijk Oost”, vlak bij de Voorhaven, stonden een paar motoren. Ik werd in het vizier gehouden door een beste telelens. Een man, met markante snor en ouwe lullen pet (een “Engelse pet”), hield zijn camera met hoge precisie op mij gericht. Hier moet ik meer van weten!

Ik rij de Lekdijk Oost af en keer bij de Achterweg, dat is de weg vanuit Tull en ‘t Waal. Met een wat sportievere gang duik ik de bocht in en parkeer mijn fiets op de nieuwe parkeerplaats naast de chopper. De camera nog steeds op mij gericht. Over de sissy bar van chopper hangt zo’n leren jasje van een motorgang – dacht ik. “Freakrunner Nederland“; Vlog “van alles en nog wat”.  “Ah, die is lekker plaatjes aan het schieten”, dacht ik. Nadat ik mijn helm had afgezet even een praatje gemaakt. Blijkt Olaf Bok te zijn. Een bekende fotograaf, voor als je in de buurt bent en je tour op die plek wilt laten fotograferen. Er zou zo inderdaad een groep langskomen en hadden Freakrunner gevraagd voor een stel mooie foto’s. “Of ik eventjes een paar keer op en neer wilde rijden om warm te draaien”. Tuurlijk. Zie hieronder het resultaat.


Meer informatie over deze vlogger is te vinden via https://www.facebook.com/groups/lekdijkfotograaf/Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.