Zondag 26 Juni ’22 – 60000

Sinds dat ik weer wat meer tijd heb om te rijden, komt de “magische” kilometerstand van 60.000km steeds dichterbij. Er is eigenlijk helemaal niets magisch aan – het betekend in BMW-termen eigenlijk alleen dat er een “grote” grote beurt aan zit te komen. De k1600 heeft intervallen van 10, 20 en 30.000km. De “10” is niet zo duur (al is betrekkelijk natuurlijk). De “20” is al wat duurder en de “30” is gewoon prijzig, want dan moet volgens het boekje alles uit elkaar omdat dan de kleppen moeten worden gecontroleerd. Verder heb ik begrepen dat de “60” helemaal duur is want dan moet ook de remvloeistof vervangen worden. Ik weet het niet zeker – “van horen zeggen”. Verder weet ik dat bij de 50.000km beurt de monteur (Molenaar, IJsselstein) al aangaf dan de schijf achter wat dun werd. Geen idee of dat zo is. Ik zou het moeten checken.

Amsterdam-Rijnkanaal
Spoor lang Amsterdam-Rijnkanaal

Maar goed, de overgang naar 60.000km wilde ik wel even vastleggen. Ik moest dus een stuk weg uitzoeken die lang genoeg was en waar je makkelijk even kan stoppen. Nu is de weg langs het Amsterdam-Rijnkanaal een goede kandidaat, alleen wel dodelijk saai. Eenmaal op die weg (Kanaaldijk-West), dan kom je er niet meer zo makkelijk vanaf. Het is een lang stuk en het asfalt wordt geteisterd door boomwortels.

Zondag 26 Juni ’22 – 60000 De track
k1600gt kilometerstand op 60000
Kilometerstand van de K1600 op 60000

Nadat ik de foto had gemaakt, ben ik gewoon een stukkie gaan rijden. Bij Weesp de provinciale weg op richting Hilversum, daar de snelweg op richting Baarn en vanaf daar binnendoor naar Woudenberg. Geen route gepland, gewoon verstand op nul en de bekende weg volgen. Net na Woudenberg besloot ik om juist niet de bekende weg te volgen en dat heeft soms een leuke uitwerking. Zo ook nu. Het stukje “onder” Scherpenzeel (ten zuiden van Scherpenzeel dus) blijkt een zeer mooi stukje rijden te zijn. Mooie bomenlaantje, boerderijtje hier en daar. Blij verrast.

Mooi stukje ten zuiden van Scherpenzeel

Ik kom uiteindelijk uit bij Renswoude en rij daar via Lunteren naar Otterlo. Vanaf daar naar Kootwijkerbroek, Barneveld, De Glind en Leusden. Een beetje een standaardroute ook. Vanaf daar richting Leersum en via de bossen naar Doorn. Daar houdt de route een beetje op, want via het Henschotemeer / Austerlitz rij ik weer terug naar de A28. Totale rondje uit/thuis was iets meer dan 200km. Prima zo. Het stuk daar bij Renswoude moet ik onthouden. Daar wil nog wel een keertje rijden. Al met al iets meer dan 4 uur onderweg geweest. Niet meer gestopt voor foto’s anders dan de kilometerstand.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.