Pinksterweekend 2017 – Saarland

Dag 2 – 5 juni 2017

Na een goed Duits ontbijt vertrokken we rond half 10 weer richting Nederland, met een flinke omweg. Ik reed voorop maar mijn Garmin had even een andere route in gedachten. Ik nam de verkeerde afslag en prompt zaten we op de snelweg. Bummer. De Tomtom bleef wel in het gareel en mijn reisgenoot nam even het voortouw. Na een omweg van dik 20 kilometer zaten we weer op de goede route. De Garmin snapte nu ook weer wat de bedoeling was. Wellicht had ik zelf iets zitten fröbelen wat niet het gewenste effect had.

Op een bepaald moment rijden we door het stadje Oberstein. Dit ligt in soort uitgesleten dal met prachtige rotswanden aan weerszijde. In een van de rotswanden is een kerk uitgehouwen en op de rotswand daarboven staat een ruïne. Zeker de moeite waard om een keer doorheen rijden.

Hier en daar stopt mij reisgenoot even om een kleine detour in de route aan te brengen. Hij ziet dan op de Rider een leuk stuk met slingers, die “ongeveer” parallel loopt aan de hoofdweg waarop we dan rijden. Leuker om te rijden. Helemaal mee eens. Maximaal gebruik maken van de tijd die je hebt.

We naderen het Rheintal. Omdat ik hier eigenlijk nog nooit ben geweest, zou ik zweren dat we bij de Moezel zaten. Heel even zagen we de Rijn en klommen toen tussen de wijnranken gelijk weer omhoog naar de “hoogvlakte”. Inmiddels werd het ook tijd om te tanken en te lunchen. Tanken ging prima, maar we kwamen echt totaal niets tegen waar je kon eten. Vlak na het tanken was een biergarten waar je normaal gesproken toch wel iets kan eten. Nou, er kon net een zoutje af. Wel even koffie gedronken. We daalde weer af naar de Rijn. Weer niets! Dan maar op een bankje de boterhammen van gisteren opeten. Er zat kaas op, dat durfde ik wel aan. Water zat en de sultana’s waren ook nog niet op. Terwijl we daar zaten kwamen we er langzaam achter dat we inderdaad aan de Rijn zaten en niet aan de Moezel. Ik was daar in ieder geval van overtuigd. Na de pauze reden we verder richting Koblenz. Het was niet de bedoeling om in zijn geheel benedenlangs te rijden, maar de nodige wegwerkzaamheden weerhielden ons ervan een wat interessantere route te nemen.

Bij Keulen werd het weer tijd om aan de innerlijke mens te gaan denken, maar het is zondag en er is werkelijk niets open. Uiteindelijk zijn we een aftands dorpje ingereden. Daar was een Marokkaans snackbarretje/pizzeria gevestigd. Het assortiment van pizza’s was overweldigend. Ik heb zeker 20 verschillende zien staan en dat naast alle kebab-handel. Prijzen waren ook meer dan okay en het zag er allemaal tip-top uit. Smullen dus. Na de pizza was het immer geradeaus richting Nederland.

Pizza!

 

Ik mag wel zeggen dat dit een zeer geslaagd weekend is geweest. Niet te koud, soms zelfs te warm (vooral het Rheintal was snikheet). De motorfiets heeft zijn dienst bewezen. Echt een hele fijne fiets voor lange afstanden. De heenreis was 555 km en daar deden we met pauzes zo’n 12 uur over. De terugreis was met 607 km iets langer en we deden daar ongeveer 11 uur over. Wanneer gaan we weer?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.