Hemelvaart 2018 – 5 dagen Vogezen met MC Mozamo

Dag 5 – Weer naar huis.

Track dag 5.

Kamersleuter van het Hotel

Het was zondag. Terug naar huis. Ik zou alleen naar huis rijden. Mijn buurman zou richting Stuttgart rijden voor een congres van het een of ander. Meerijden met de andere zag ik niet zo zitten want die hadden allemaal hun eigen tempo. Ik had de voorgestelde route iets aangepast. Die zou vrij snel na de Vogezen de autoroute op duiken. Ergens bij Phalsbourg al geloof ik en daar had ik niet zo veel zin in. De route heb ik zo aangepast dat ik bij in Duitsland pas weer snelweg zou zien, wel met flink wat stukken route nationaal vanaf Sarrebourg anders zou het echt niet opschieten. 700km blijft wel 700km. Het was gelukkig droog, maar flink bewolkt. De route startte weer met wat heerlijke bochten en twee stukken van de route kwamen me bekend voor. Die hadden we eergisteren gereden. Zeker geen vervelende stukken. Bij het monument was het super mistig. Eergisteren hebben we daar nog in een t-shirtje gezeten in de brandende zon. Maar we hebben geen haast in mistige omstandigheden – is het tenslotte “maar” 700 kilometer naar huis 😀 Rustig aan.

Bij Sarrebourg was ik eigenlijk wel echt uit het de Vogezen en konden we de snelheid wat opvoeren. De route had ik verlegd zodat ik via Saarbrucken zou rijden. Daarna is het de Duitse autobahn maar echt hard rijden was er niet bij. Het waaide flink het scherm van de GT bood toch minder bescherming dan verwacht. Vooral de hoeveelheid turbulentie was niet zo leuk. Thuis maar eens kijken of zo’n groot v-stream scherm beter is. Het was eigenlijk een saaie rit. Alleen maar snelweg en tot mijn schrik waren er hele stukken wegdek op traject Saarbrucken – Luik opgebroken en was er een rijbaan-versmalling ingesteld met een maximum snelheid van 70km/u. Soms kilometers lang en omdat het zo smal was kon ik ook niet passeren. En ik had nog verteld dat dit echt een uitstekend alternatief was voor de autoroute in Noord-Frankrijk. De oorspronkelijke route zou bij Saint-Avold ofzo de autoroute opduiken en dan via Metz – Luxembourg – Luik naar Maastricht gaan. Zoals jullie misschien inmiddels wel door hebben ben in geen fan van dat traject.

Als ik terugkijk hebben we echt een super weekend gehad. Die ene dag regen – ach – dat was eigenlijk ook een fantastische dag. Bedankt MOZAMO!