Schade zonnepanelen na de januaristorm

Ik was van mening dat de constructie die ik had gemaakt, voor de twee zonnepanelen, toch wel aardig storm-proof was. Tot op zekere hoogte was dat ook zo, maar de windkracht 11 van afgelopen 18 januari, was toch iets te veel van het goede. Een paar extra tegels had waarschijnlijk de boel wel op zijn plek gehouden. De storm heeft de constructie iets verwrongen en dik 40 cm laten “wandelen”. Gelukkig is er geen echte schade. De constructie is nauwelijks vervormd. Tot mijn verbazing was het onderste profiel nauwelijks verbogen al zag het er niet best uit. De 3 metalen staanders aan de achterkant vonden het minder gezellig. Daar moest een tang aan te pas komen om deze weer recht te krijgen.

Hier de plaatjes omdat plaatjes meer zeggen 🙂

Best heftig toch? Inmiddels staan ze weer zoals voor de storm. Ik moet alleen nog wat tegels regelen voordat de volgende storm wordt aangekondigd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.