Elzas Tour 2019 – Zaanse Motor Vrienden / Mozamo

Dag 4 – 13 mei – nach hause

Terugreis

Gisteravond hebben we “afgerekend”. Het restantje dat nog op de spaarkaart/consumptiekaart stond moesten we nog even terugvragen. Omdat we zo vroeg terug in het hotel waren hadden we ook tijd zat om de koffers in te pakken. Dan is dat vast gebeurd. Na het ontbijt wil je toch zo snel mogelijk op pad om te gaan genieten van de laatste 650 kilometer.  Na het ontbijt hebben we iedereen gedag gezegd en liepen we nog een keer naar boven om de koffers te pakken. Krijg je het warm van. Lets go.

Laten we eerst maar even tanken. Net over het spoor zat een tankstation. We hadden ook direct de route kunnen volgen want na nog geen vijf kilometer zat er ook pomp, maar goed. In het tweede dorpje waar we doorheen gingen, liepen we gelijk vast. Een omleiding. De route was voorgereden, dus we wisten precies hoe we deze moesten omzeilen, maar ja. Die jongens van de wegenbouw hebben ook niet stil gezeten dus het stuk wat was opgebroken was 200 meter opgeschoven. Staan we daar. De omleiding liep dus dood tenzij je op de fiets was. Dan kon je via het fietspad. Ik zette de motor even op de standaard en stapte af. Een van de werklieden stond een shaggie te draaien. Ik wees naar de fiets en of we over het fietspad mochten, konden – Ja hoor, gebaarde de man.

Eigenlijk zijn we dan de bebouwing voorbij en rijden de bossen weer in. Een stuk van zeker 45 kilometer slingeren. Wat een mooi stuk om terug te rijden. De routes gaat dwars door het Pfalzerwald. Echt een aanrader om dit stuk te onthouden. Geen straf om nog een keer te rijden. We kruisen een weg waar we op de heenweg overheen zijn gereden. Hier stoppen we. Een grote parkeerplaats met een groot hotel erachter. Daar moet toch wel koffie zijn. En ja hoor. Een oude geinponem geeft ons koffie en probeert ons een van de verschillende stukken taart door de strot te duwen. Geen trek in. We krijgen ook een beetje de indruk dat ze er al een tijdje liggen. De koffie van 3 euro 80 per bak is van twijfelachtige kwaliteit. Wel een grote bak, waar we na afloop van moeten piesen. De toiletten zijn achter het hotel – een halve kilometer lopen zowat. Terwijl we een soort van genieten van de koffie zien we nog wat clubleden voorbij rijden.

Tijd om weer verder te rijden. Ik kan niet anders zeggen dan dat de route is een zeer mooie afsluiter is van de Elzas tour. Bijna nog mooier dan de route van gisteren. De route leidt ons ook door Morbach. Dat is vlakbij Hoxel, waar motorhotel GuS staat. Naar het schijnt hebben Gerben en Susan, die bij 10 jaar eigenaar waren van GuS, het verkocht en zijn motorreizen gaan doen. Rond half een rijden we Bernkastel-Kues binnen. Door een omleiding worden we beneden-langs gestuurd en rijden vlak langs een leuk restaurantje. Laten we maar was gaan eten. Op de kaart staat dat ze flammkuchen hebben. Dat zijn soort pizza’s maar dan anders. Het deeg is flinterdun waardoor het niet zo zwaar op je maag ligt. Gelijk ook maar een bak koffie bestellen. Of ik een grote of een gewone wil. Nou – doe maar groot. De man kom redelijk snel terug met een sloot koffie i.p.v een grote koffie. Niet heel veel later zijn we de Duitse pizza’s aan het wegwerken.

Route door het Pfalzerwald

Bernkastel-Kues

Rond kwart over een rijden we weer verder. Gezien de tijd en afstand die we nog moeten afleggen stellen we de navigatie in op snelste route naar huis. Uiteindelijk missen we eigenlijk helemaal niets van de officiële route. Die liep tot Wittlich. Wij gaan voor Wittlich de snelweg op. Met de cruisecontrol op 120km/u rijden we richting Nederland. De vakantie zit er bijna op. Bij Vith (BE) duiken we de snelweg af om even te tanken. Het leek ons beter dat nu te doen, aangezien er tot Luik eigenlijk geen pomp meer komt, die aan de snelweg zit. Hierna zijn we aan een stuk door naar huis gereden.

Ik denk wel dat we kunnen zeggen dat het weer een geslaagd weekend is geweest. Dit maal mochten we kennis maken met een veel groter gezelschap. Een combinatie van Mozamo en Zaanse Motor Vrienden. We hebben op de zaterdag behoorlijk wat regen gehad maar uiteindelijk maakt dat allemaal niet zo veel uit – als je kleding goed is en je vizier beslaat niet, dan heb je net zo veel lol in de regen als wanneer het zonnetje lekker schijnt. Tot de volgende keer!

Hotel sur Pfalz – by night…

 

Tracks 

6 thoughts on “Elzas Tour 2019 – Zaanse Motor Vrienden / Mozamo

 1. tja ik zal het maar bekennnen de rode duc was ik
  heb ik toch een goede daad gedaan
  mooi stukje schrijven
  houdo uit leende :huub

  1. 🙂 Het was inderdaad handig om even achter iemand aan te rijden die al had gekeken waar we heen moesten bij die blokkade.

 2. Mooi verhaal, zéker als je voor het eerst na een jaar of zes/zeven? ,niet bij de ‘mei-toer’ aanwezig kon zijn. Mooie aanvulling op de foto’s (hé, Huubje is er ook weer bij ?) die ik al voorbij had zien komen op FB.

  1. Ik ben pas vorig jaar in contact gekomen met Mozamo. Dit is dus eigenlijk mijn (onze) tweede tour met Mozamo/ZMV. Als er volgend jaar, begin mei of met Hemelvaart, weer zo’n weekend is hopen we er weer bij te zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.