Domein k1600gt.nl in handen van boxer.gs

Enige tijd geleden werd er op het motor-forum gevraagd of iemand het k1600gt.nl domein wilde overnemen. Dat is natuurlijk een heel mooi domein voor mijn blog. Boxer.gs is ook hartstikke mooi en heb ik ook al een paar jaar maar ja – Een K1600 en R1200GS (boxer.gs) hebben nou niet heel veel raakvlakken – alleen dat het beide BMW’s zijn.

Ik moest alleen wel even weten hoe of wat, want soms zie je domeinen voor een astronomisch bedrag van eigenaar wisselen. Gelukkig viel het mee. Als ik er niets commercieels mee ging doen dan kon het snel worden geregeld. “Nee, ik ga er helemaal niets commercieels mee doen, gewoon voor mijn website.” Na een kleine mailwisseling, waarin de verhuiscode werd overhandigd, konden we beginnen met de verhuizing. Dat was dan ook het simpelste.

Wat iets minder simpel was, was de zgn. reverse proxy (gewoon googlen als je niet precies weet wat dat is). Ik host alles thuis en omdat boxer.gs een certificaat heeft, was het nog niet zo makkelijk om een extra virtuele host aan te brengen – Website die met een certificaat draaien hebben een vast ip-adres nodig (maar dat hoeft weer niet met SNI maar dat werd me even te technisch). Uiteindelijk heb ik een tweede ip-adres aan de webserver gehangen, zodat k1600gt.nl nu aan een ander ip-adres hangt. Ik moet allemaal nog uitzoeken hoe ik die ook kan voorzien van een certificaat maar dat is voor na de zomer.

Op de achtergrond wil ik boxer.gs laten overgaan in k1600gt.nl. Dat moet op zich niet moeilijk zijn. Wat wel een uitdaging is, is dat ik eigenlijk boxer.gs wel wil houden en dat de site dus op beide domeinen draait. Ik zal vast niet de eerst zijn met dit vraagstuk – google is your friend in dit geval.

Hier het betreffende draadje op het motor-forum: Het grote BMW K1600 topic deel 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.